In weer en wind: De brandweer is er voor u! 

In weer en wind: De brandweer is er voor u! 

De aangekondigde storm van zondag 10 maart liet een spoor van vernieling achter zich. Tijdens de storm en de daaropvolgende dagen zette de brandweer alles op alles om hulp te bieden aan de slachtoffers van de harde wind. In het totaal rondden we bijna 20.000 interventies af. Op het hoogtepunt van de storm waren 3864 manschappen tegelijk aan de slag en werden 877 voertuigen ingezet. Voor Brandweer Zone Rand waren op zondagnamiddag 400 collega's en 100 wagens op de baan.

Er zijn bij de Vlaamse brandweerzones in totaal 12000 manschappen actief, beroepskrachten en vrijwilligers samen. In enkele uren tijd was een derde van alle brandweermensen in Vlaanderen ergens in het land puin aan het ruimen, bomen aan het snoeien en weggewaaide zonnepanelen of het dak van een kerk aan het beveiligen. De paraatheid en de veelzijdigheid van zo’n groot aantal hulpverleners is uniek!

De brandweerzones willen via deze weg alle hulpverleners, dispatchers en mensen die achter de schermen het beste van zichzelf gaven om alle interventies in goede banen te leiden, danken voor hun inzet. 

Proficiat aan alle collega’s die – letterlijk - in weer en wind, dag en nacht, weekend of niet, jaar in jaar uit zich ter beschikking stellen om in nood klaar te staan.

Bijlage: 
Image icon 20190310_infographic_netwerk_brandweer_storm.jpg