Nieuws

En plots klinkt een rookmelder als muziek in de oren

Een rookmelder: een overbodige luxe die bovendien een irritant geluid maakt? Hoog tijd om daar nog eens over na te denken! Als je de kans krijgt om jezelf en je gezin in veiligheid te brengen bij brand, dan klinkt dat irritante geluid gegarandeerd als muziek in de oren! 

Hang rookmelders…

Opendeurdagen

Wij zetten de deuren en poorten in onze posten met veel plezier open, zodat jong en oud kan kennismaken met de brandweer.

Wil je meer weten over brandweerman (m/V) worden, onze wagens of een demonstratie bekijken? Of wil je toch liever een hapje eten of een spelletje spelen, je bent welkom op:

Infosessies vacatures vrijwillig brandweerman

Enkele van onze brandweerposten organiseren een infosessie voor kandidaat-brandweervrijwilligers. Geintresseerd in de brandweer en wil je meer weten over de opleiding of hoe het nu juist zit met stages of beschikbaarheid? Kom dan zeker langs voor een praatje.

Er zijn infosessies in:

Groenere voertuigen voor Brandweer Zone Rand

Brandweer Zone Rand heeft haar eerste voertuigen op alternatieve aandrijving in gebruik genomen. Bij de vervanging van de dienstvoertuigen van onze posten in Zoersel en Westmalle kozen we voor en Volkswagen Caddy Max, aangedreven op CNG (Compressed Natural Gas).

Veiling brandweer- en kantoormateriaal

Wij verkopen via I&O Auctions heel wat interessant (brandweer)materiaal. Je vindt in de openbare verkoop onder andere brandweerwagens, gereedschap, signalisatie, PBMs en kantoormeubelen. Sommige stukken zijn vintage, andere zijn nog perfect bruikbaar.

Eerste opendeurdagen

Heel zomers is het weer nog niet, maar laat dat je zeker niet tegenhouden om op zondag een uitstapje te maken. In en rond een brandweerpost kan je je zeker verwarmen en wij zetten onze posten met veel plezier open.

Telefoonpanne noodnummers

UPDATE 05/03/2019 - 20:15

De noodnummers 112 en 101 zijn opnieuw bereikbaar. De telefoonpanne is grotendeels opgelost en daarmee vervalt ook het mobiele nummer voor noodoproepen dat we eerder communiceren.

Ook onze telefoonnummers zijn opnieuw bereikbaar.

 

05/03/2019 - 18:00