Na een korte introductie en kennismaking met het publiek behandelen we in dit lessenpakket volgende kernonderwerpen :
- Zorgen voor mezelf:
Wat houdt veiligheid in en hoe kan je dit toepassen in verschillende situaties? Welke menselijke factoren spelen hierbij een rol? - De wetenschap van het vuur:
Kennismaking met de vuurdriehoek en de gevaren van rook om zo een beter begrip te krijgen van brand en brandpreventie. - Brandveiligheid thuis:
Het belang van preventieve maatregelen en hoe deze te implementeren in de dagelijkse leefomgeving. - Pictogrammen en gevaren:
Kennismaking met belangrijke pictogrammen & gevaren en de zes richtlijnen bij brand. - Hulpdiensten bellen:
De juiste procedures en belangrijke informatie die nodig is bij het contacteren van hulpdiensten.
Op een interactief en leerzame manier, met een mix van theorie, praktijkoefeningen en interactieve opdrachten maken we de leerlingen niet alleen bewust van het belang van brandveiligheid, maar voorzien we hen ook van de vaardigheden en kennis die nodig zijn om zichzelf en anderen te beschermen. Ons doel is om leerlingen niet alleen bewust te maken van brandveiligheid, maar hen ook te voorzien van de vaardigheden en kennis die nodig zijn om zichzelf en anderen te beschermen.
Door deze lessen te integreren in het curriculum, bevorder je een cultuur van veiligheid en verantwoordelijkheid bij de leerlingen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat zij goed voorbereid zijn op elke situatie die zich zou kunnen voordoen.
Wil je gebruik maken van ons lessenpakket stuur een mail naar sensibilisatie@brandweer.zonerand.be