Kapitein Koen Vanderzwalm wordt waarnemend zonecommandant bij Brandweer Zone Rand

Brandweer Zone Rand

Op 5 juli heeft de zoneraad kapitein Koen Vanderzwalm aangesteld als waarnemend zonecommandant bij Brandweer Zone Rand. Deze aanstelling gaat van kracht op 16 september en loopt tot de officiële aanstelling van een nieuwe zonecommandant. Hij vervangt hiermee afscheidnemend zonecommandant Katrien De Maeyer. Zij verlaat na 15 jaar Brandweer Zone Rand en start op 16 september als directeur bij de Ambrassade.

Kapitein Koen Vanderzwalm aangesteld

Kapitein Koen Vanderzwalm staat vanaf 16 september aan het hoofd van Brandweer Zone Rand. Als waarnemend zonecommandant zal hij in de overgangsperiode tussen 16 september en de indiensttreding van de nieuwe zonecommandant de continuïteit van onze zone verzekeren.


Kapitein Koen Vanderzwalm brengt alvast heel wat ervaring mee. Hij is al 9 jaar bij Brandweer Zone Rand. Kapitein Koen Vanderzwalm startte zijn brandweerloopbaan op 1 december 2002 als beroepsofficier bij de brandweer Brasschaat waar hij ook 13 jaar dienstchef was. De voorbije 4 jaren was hij actief als Directeur Logistiek. In deze rol heeft hij heel wat verwezenlijkt, met als hoogtepunt de uitrol van het materieelplan. Koen zal voorlopig de beide functies combineren.


Koen Metsu, voorzitter Brandweer Zone Rand en burgemeester van Edegem: “Koen geniet het vertrouwen van de zoneraad en de collega’s van Brandweer Zone Rand. We hebben alle vertrouwen in zijn kwaliteiten, hetgeen al tot uiting kwam in de rol van vervangend zonecommandant wanneer Katrien afwezig was. Hij leverde uitstekend werk binnen de dienst Logistiek. Ik wens hem alvast het allerbeste bij het uitoefenen van deze waarnemende functie.”


Katrien De Maeyer, afscheidnemend zonecommandant: “Koen is al jaren een sterkhouder binnen onze zone. De komende weken werken we zij aan zij zodat een goede overdracht mogelijk is. Ik wens hem heel veel succes in deze rol.”


Vacature zonecommandant

Tijdens de zoneraad van 5 juli werd ook de vacature voor zonecommandant open verklaard. De personeelsdienst neemt alle noodzakelijke stappen om deze vacature binnenkort te publiceren. Zodra de vacature beschikbaar is, zal hierover gecommuniceerd worden.