Brandweerbolderkar

 

We weten dat er in heel wat kleuterscholen jaarlijks gewerkt wordt rond het thema 'Brandweer'. Daarom ontwikkelden we onze brandweerbolderkar.
Deze bolderkar, die eruitziet als een echte brandweerwagen, kan je gratis gebruiken ter ondersteuning van een projectweek rond brandweer, brandveiligheid en het voorkomen van brandwonden.

In de kar vind je heel wat materiaal zoals echte brandweerkledij, een brandweerhelm, een brandweerslang, voorleesboeken, puzzels, ... die de kleuters helpen de wereld van de brandweer te ontdekken. Uniek is ook de “Doe Doos”, speciaal ontwikkeld door Stichting Brandwonden. Met deze “Doe Doos” gaan de kleuters op zoek naar de gevaren thuis en leren ze alvast de basisprincipes rond het gevaar van vuur. Bovendien sluiten de methodieken aan bij de eindtermen van het kleuteronderwijs. De look van de bolderkar - op maat van de kleuters - werd bepaald door Peter van Rossum van Leef Brandveilig.

Door met jouw kleuters rond brand en brandwonden te werken in de klas, kan je veel onheil voorkomen (en dat is nog altijd beter dan te moeten genezen).

Verschillende methodieken werden uitgewerkt en vind je  samen met het nodige materiaal in de box.

Volgende items komen aan bod:

  • Het gevaar van vuur
  • Gevaarlijke producten
  • Evacueren van de klas
  • Kleed de brandweerman aan
  • Wat doet de brandweer
  • Bel 112

De methodieken sluiten aan bij eindtermen van het kleuteronderwijs.

Hier vind je alle nuttige informatie (inhoud, methoden...) over deze doe-doos voor kleuters.

Lees ook het persbericht wat we verspreid hebben bij de lancering van dit project.

Wil je gebruik maken van onze bolderkar, vul dan onderstaand formulier in.
We nemen contact op met jou en spreken af hoe en wanneer we deze kar tot bij jou krijgen zodat je ze een hele week kan gebruiken.