Kapitein De Maeyer aangesteld als zonecommandant

Kapitein De Maeyer aangesteld als zonecommandant

De zoneraad heeft kapitein Katrien De Maeyer vanochtend aangesteld als zonecommandant van Brandweer Zone Rand. Het mandaat van zonecommandant loopt voor zes jaar en gaat in op 1 oktober. 

Kapitein Katrien De Maeyer was sinds november 2018 waarnemend zonecommandant. In die periode heeft ze niet alleen de continuïteit verzekerd, maar ook samen met het managementteam en de zoneraad aan het nieuwe meerjarenbeleidsplan van Brandweer Zone Rand gewerkt. Nu krijgt ze van de zoneraad het vertrouwen om dat plan verder uit te voeren. 

“Katrien levert al enkele jaren goed beleidswerk voor de brandweerzone, eerst aan het hoofd van de personeelsdienst en daarna als waarnemend zonecommandant.” zegt zonevoorzitter Jan Jambon. “Ze haalde nu ook een uitstekend resultaat in de selectieprocedure. We zijn blij dat we de frisse wind binnen Brandweer Zone Rand kunnen bestendigen.” 

Kapitein De Maeyer begon haar brandweercarrière tien jaar geleden als vrijwillig brandweerman, naast haar job als ingenieur en werd enkele jaren later beroepsofficier. Bij de start van de zone was ze verantwoordelijk voor HR. “Maar mijn persoon doet er eigenlijk niet toe. Het is mijn job ervoor te zorgen dat mijn collega’s hun job in de best mogelijke omstandigheden kunnen doen.” zegt kapitein De Maeyer.